Продукти в Україні вже другий рік поспіль зростають в ціні, причиною цього стало вторгнення російської федерації та нищення інфраструктурних та логістичних об'єктів. Це спричинило різкий інфляційний тиск та зростання на ціни харчових продуктів. 

Проте за словами експерта в агрогалузі, до негараздів пов'язаних з війною, додаються ще й сезонні цінові коливання. Аналітик УКАБ Максим Гопка зазначає, що підвищення цін на живець свиней розпочалося з середини березня, та продовжиться надалі. 

М'яском не поласуєш? Ціна свинини може злетіти ще на 10%, в чому причина

М'яском не поласуєш? Ціна свинини може злетіти ще на 10%, в чому причина

До повномасштабної війни перед Великоднем зростав імпорт свинини, проте наразі ці об’єми є набагато меншими. Попри скорочення поголів’я та складну ситуацію в галузі свинарства імпортна свинина наразі дорожча для переробників, тому і активність на внутрішньому ринку розпочалась ще раніше, — заявив аналітик.

Ціни на свинину за даними Мінфіну складають: 

Свинячий ошийок подорожчав за місяць на 4% – 200,18 грн/кг. Ціна свинячої лопатки зросла на 14% – 175 грн/кг. Свиняча грудинка – 170 грн/кг.

М'яском не поласуєш? Ціна свинини може злетіти ще на 10%, в чому причина

Ціни на свинину до середини квітня під тиском сезонного характеру можуть зрости до 10%, проте після свята ціни повинні знизитися.

Джерело